100 de unici pe zi înseamnă 3000 de unici pe lună. N-ar fi rău pentru un blog ca al tău, care se află la început, nu?
În momentul în care ai 100 de unic pe zi, nu numai că vei avea un anumit venit lunar, ci vei putea să înțelegi mai bine nișa în are te afli. La un asemene trafic, lumea va începe să pună întrebări sub formă de comentarii, dându-ți astfel ocazia să la afli nevoie și doleanțele.
Am două vești: una bună și una proastă.
Vestea proastă este că Google își schimbă și își îmbunătățește constant algoritmii, trimițând trafic doar site-urilor pe care el le consideră de calitate.
Vestea bună este că majoritatea sunt prea concentrați pe metode dubioase de adus trafic, metode care nu mai merg, iar tu vei fi cu ani lumină înainte lor… dacă doar aplici sfaturile din acest articol.
Comentarii pe bloguri și forumuri
Această metodă este una excelentă la început de drum. E ușor de pus în aplicare și, dacă nu ai timp, poți angaja pe cineva care să o facă în locul tău.
Adaugă comentariile doar pe site-urile din aceeași nișă sau din nișe complementare. Altfel, vizitatorii care intră de pe acele site-uri vor fi dezinteresați de nișa ta iar Google se va autosesiza când va vedea că ai link-uri de pe site-uri nerelevante.
Ai grijă să nu pui comentarii irelevante, altfel ansele să ți se aprobe sunt minime.
 Articole de tip guest post
Niște link-uri calitative mai bune decât cele de la punctul #1 sunt cele obținute prin guest post-uri. Un guest post nu e altceva decât un articol scris de tine dar pe un alt site. Astfel, devii pentru moment în lumina reflectoarelor.
Frumusețea guest post-urilor este că toată lumea are de câștigat: tu aduci trafic de pe alt site iar proprietarul are un articol în plus care, pe termen lung, îi va aduce o grămadă de vizitatori din Google. Am vorbit în cartea mea, Blogging de gherilă în detaliu despre cum trebuie să abordezi alți bloggeri pentru a-i convinge să te lase să le scrii articole. Am dat chiar și exemple de e-mailuri în română, pe care le poți trimite aproape așa cum le-am scris eu (ai de înlocuit doar 2-3 chestii, printre care numele site-ului tău, spre exemplu). Simplu.
Social media
Social media capătă o importanță din ce în ce mai mare, atât ca metodă de trafic direct cât și pentru algoritmii de căutare ai celor de la Google.
După ce treci de 100 de unic pe zi, lucrurile se schimbă când vine vorba de social media (dacă ai curiozitatea să citești Blogging de gherilă vei vedea) însă, pentru început, traficul din Faceobok, Twitter și Pinterest este unul destul de bun.
 Conținut
Cu cât ai mai mult conținut pe site, cu-atât Google îți va trimite mai mulți vizitatori. Fiecare articol de pe blog este un landing page, ce are potențialul de a atrage ca un magnet vizitatori. Cu cât mai mai multe pagini, cu-atât mai bine.
Cât de repede pot ajunge la 100 de de vizitatori pe zi?
Cel mai devreme în 3 luni de zile. Poate suna descurajant însă în aceste 3 luni, nu stai degeaba. Pui bazele unui blog de succes, ești răbdător, apoi, odată ajuns la 100 pe zi, te gândești la metode de monetizare.
Banii din bloguri se obțin încet și cu răbdare, nu greu. Dacă repeți aceste 4 sugestii ale mele timp de 3 luni, fără să te stresezi prea tare, vei ajunge să ai chiar mai mult de 100 pe zi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top