Salutare! Speram ca si voi aveti o dupa amiaza linistita. Asta va propunem un editorial cu alegerile si lectiile de viata invatate de oamenii care acum au ajuns sa fie de succes. 


1. Nu renunta ! Toti am fost nascuti pentru a fi castigatori ! Daca lasi pe cineva sa iti spuna ca nu poti face "asta" la un moment dat incepi sa crezi ca nu esti bun de nimic si te afunzi tot mai mult in griji. Howard Schultz este fondatorul Starbucks, tatal sau era un om simplu, insa si-a incurajat fiul sa isi urmeze visul, astfel Howard a fost primul din familia sa care a urmat o facultate. Prezentand planul Starbucks bancilor pentru a obtine un imprumut, a fost refuzat de peste 200 de ori insa a continuat pana cand a primit un "ok" si totul a prins contur:  "It doesn’t really matter how many times you fall, what matters is how many times you get up with craze, and continue the journey toward the destination.”
In copilarie iubeam sa ne uitam la desenele Disney, insa putin stiu ca Walt Disney a fost concediat de la un ziar pentru ca "nu avea imaginatie si talent", ca mai apoi sa intre intr-o depresie puternica. A fost refuzat de peste 3000 de investitori si a trebuit sa se declare falimentat de cateva ori pana sa deschida Disneyland

2.Imbuntateste-ti situatia financiara, devino bogat !  Daca nu poti, mori incercand !  
Multi dintre noi l-am ascultat pe Curtis James Jackson(50 cent); mama sa avea 15 ani cand l-a nascut si pentru a se intretine a fost nevoita sa vanda droguri, Curtis a fost de asemenea traficant, insa trimis la scoala de corectie s-a intors dorindu-si mai mult de la viata. A fost impuscat de 9 ori la varsta de 25 de ani, insa a continuat sa mearga inainte. Care e scuza ta?

3.Apreciaza ceea ce ai in loc sa te plangi mereu ! Cand te plangi pierzi timpul pe care il puteai folosi in cu totul alte moduri. Trebuie sa te descurci cu ceea ce ai. Picioarele lui Oscar Pistorius au fost amputate de la varsta de 11 luni; in ziua de astazi Oscar este primul om din lume care are ambele picioare amputate insa a participat la Olimpiada alaturi de atleti de talie mondiala.

4.Incearca sa ii ocolesti pe cei cu o atitudine negativa ! Oamenii de succes au fost mereu criticati sau descurajati, insa si-au continuat drumul indiferent de parerea celorlalti. Multi vor incerca mereu sa te tina pe loc, decizia este a ta. Vrei sa fii mediocru sau vrei sa te ridici deaspura lor?
Cand Alex Tew  a venit cu ideea paginii de 1 Milion de Dolari foarte multi oameni l-au criticat, daca i-ar fi ascultat Alex nu ar mai fi astazi omul care s-a imbogatit cel mai repede pe internet.

5. Incearca sa te dedici pasiunii tale! Retine nimic spectaculos nu apare daca nu depui pasiune. Cel mai bun exemplu este Steve Jobs; acesta avea o pasiune pentru tehnologii noi si pentru design-uri iesite din comun. A facut din Apple una din cele mai mari companii din lume.
Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on. So keep looking until you find it. Don’t settle.” – Steve jobs

6. Nu fi speriat de esec! Indrazneste sa-ti asumi riscuri si sa accepti provocari. Indrazneste sa tintesti catre "imposibil", chair daca dai gres tine minte, din fiecare greseala ai invatat o lectie importanta.
I have not failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work.” ~Thomas Edison


7.Trebuie sa accepti schimbarile, sa inveti mereu lucruri noi, nu din obligatie ci din necesitate. Mereu trebuie sa fii gata de schimbare, sa fii deschis la lucruri noi, altfel cu trecerea anilor vei regreta ca ai ramas in acelasi loc.
“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” – Mark Twain

8. In fiecare zi ofera creierului tau o provocare !  Sa fii un om inchis la minte, cu o viziune limitat este o alegere. Creierul tau este cea mai buna unealta pe care o poti avea. Dezvolta-ti imaginatia, indrazneste sa gandesti in ansamblu, mareste-ti orizontul. rezolva un puzzle, citeste, picteaza, fotografiaza, sau pur si simplu in timp ce te plimbi acorda importanta lucrurilor care te inconjoara, observa detaliile.
Issac Newton isi punea cate o intreabre nou in fiecare zi, nu renunta pana nu gasea un raspuns pertintent , o rezolvare la problema la care s-a gandit. Si-a folosit creierul dezvolntandu-l astfel astazi este considerat a fi printre parintii matematicii, fizici, chimiei, filozofiei, teologiei, astronomiei.

9.Oamenii de succes raman inspirati si fac schimbari pozitive. Gandirea pozitiva poate face diferenta, cand detii o atitudine fericita poti sa te desavarsesti chiar si in situatii stresante.
“There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative.” - W. Clement Stone

10. Cand vrei sa devii un om de succes, termina ce ai inceput fara sa stai prea mult gandindu-te la rezultate. Sa astepti rezultatele poate deveni un lucru frustrant. Ce trebuie sa retii este ca inevitabil rezultatul va fi cel pe care ti-l doresti daca faci lucrurile cu pasiune !



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top