Salutare, pentru ca e weekend si pentru ca ne plac cadourile ne-am gandit sa intocmim o lista cu 10 cadouri pe care ti le poti oferi...GRATIS !

1.Dorinta de a merge inainte! Visele nu devin realitate ca prin magie, ele devin realitate investind perseverenta, rabdare si o doza uriaza de munca continua. Fiecare oportunitate aduce cu sine o lista de lectii pe care trebuie sa le inveti si de care trebuie sa profiti imediat, insa de multe ori oportunitatile sunt mascate de un esec, iar asta ne face sa nu mai cautam dincolo de greseli pentru a trage toate concluziile. Cu toate acestea o dorinta nebuna de a merge inainte plus o atitudine pozitiva vor scoate mereu tot ce este mai bun din tine !


2.Imaginatia! Lucrurile fara sens fac parte din viata noastra si fara sa ne dam seama sunt rodul imaginatie tale.  Oamenii de succes sunt mari visatori care fac lumea să se învârtă cu imaginația lor. Gândiți-vă la  ideile care au revolutionat lumea moderna: forma aeronavelor, rachete, telefoane, televizoare, calculatoare, dispozitive mobile și mașini, aproape orice lucru util folosit  astazi. Dacă nu va ganditi la  ceva ireal si ciudat, nu se intampla de fapt nimic, nici un lucrur inovator. Amintiți-vă, irealul are mai mult potențial decât realul, deoarece realitatea de astăzi a venit prin lume ireală.
 “I am enough of an artist to draw freely upon my imagination. Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.” ― Albert Einstein

3. O minte deschisa ! Toti suntem ignoranti, unii mai mult altii mai putin, insa in unele cazuri ignoranta este un lucru bun pentru ca ne permite sa intelegem lumea in care traim. NU vorbim despre o ignoranta grosolana, insa un gram de ignoranta arata ca avem o minte deschisa care poate selecta lucrurile care sunt bune pentru noi. Sa ai o minte deschisa nu inseamna sa accepti totul, cand spui ca ai o minte deschisa te referi la faptul ca trebuie sa fii selectiv si sa acorzi creierului si inimii tale sansa de a selecta lucrurile care chiar te vor face sa fii mai bun !

4.O abordare pozitiva ! E destul de greu ca in ziua de astazi sa iti impui o abordare pozitiva, pentru ca suntem inconjurati de probleme si ne ingropam singuri incercand sa le gasim o solutie. Insa fara o abordare pozitiva mai mult ca sigur am inebuni. Ce avem de pierdut daca gandim pozitiv? 

5.O promisiune: Sa devenim cei mai buni. Cu totii avem nevoie de un tel in viata(banii nu sunt un tel). Insa mai mult ca sigur ai nevoie de ceva in viata ta care sa te motiveze atat de tare incat sa nu renunti orice s-ar intampla. Personal acum aproape 1 an mi-am promis ca voi deveni cel mai bun in tot ceea ce fac pentru o persoana  careia ii  port o dragoste imensa, iar de atunci in fiecare zi ma gandesc la acea persoana si reusesc sa duc la capat tot ceea ce mi-am propus, nu pot descrie in cuvinte cat de bine ma simt de atunci,  recomand sa incercati si voi. 

6. Acorda-ti recunostinta ! Poate suna putin egocentric insa este un mod foarte bun prin care sa te autoevaluezi corect (nu ai motive  sa iti "infloresti" realizarile pentru ca te vei minti singur). Fiecare realizare oricat de mica ar fi este un pas inainte. Nu te multumi cu putin si mai ales nu ramane in urma, chiar daca ceilalti nu recunosc valoarea implinirii tale, tu trebuie sa te simti multumit de ceea ce ai facut. Lumea ta nu este la fel cu lumea altora, insa tu esti singrul care poate influenta pe cei din jur cu increderea pe care o ai in fortele proprii. Daca stii cum sa prezinti altora un bob de orez ca fiind un munte, atunci sa fii sigur ca succesul nu este departe.
“At times our own light goes out and is rekindled by a spark from another person. Each of us has cause to think with deep gratitude of those who have lighted the flame within us.” Albert Schweitzer

7. Termina scoala vietii ! Cu totii putem termina o scoala fara sa stim nimic, ceea ce ne diferentiaza este cantitatea de imaginatie si promisiunea facuta noua. Scoala vietii este "piatra de temelie" care ne antreneaza sa invatam, sa uitam si sa invatam iar. Fara sa ai acest antrenament imagiantia va disparea iar promisiunea facuta va fi mereu amanata. Nu trebuie sa stii "tot", trebuie sa stii doar lucrurile care te ajuta sa aduci la realitate un vis ! Pentru o racheta ai nevoie sa stii multe lucruri, insa fiecare lucru invatat te va ajuta sa pui pe picioare orice ti-ai propus, chair si constructia unei rachete ! Mereu trebuie sa ai o pofta nemarginita pentru cunoastere, demonstrand ca ai  imaginatie !
 “The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read and write, but those who cannot learn, unlearn, and relearn.” Alvin Toffler

8.Cresterea spirituala ! Nu vom deveni dogmatici, pentru ca nu ne referim la religie, insa spiritul e cel care dicteaza multe din actiunile  noastre. Acorda macar 30 de minute in fiecare zi si discuta cu tine! Nu sunt nebun, insa personal ma pot supara foarte repede, insa meditatia m-a ajutat foarte mult. La inceput nu am inteles scopul meditatie, insa pe parcurs am inceput sa ma gandesc la ce am facut, ce fac si ce am de facut , am inteles ca antrenandu-mi spiritul pot controla fiecare situatie neprevazuta, pe langa asta am invatat multe lucruri despre mine si capacitatile pe care le am.

9.Simtul umorului ! Este o alegere personala, poti fi imbufnat mereu sau te poti distra. Rasul este cel mai bun remediu, cu cat esti mai amuzant cu atat arati lumii ca ai o gandire si o perceptie sanatoasa. Trebuie sa poti glumi si sa stii cum sa razi la glumele pe care altii le spun, sa stii cum sa primesti o gluma, indiferent de situatie, umorul este un factor care arata cat de receptiv si descurcaret esti.
“A sense of humor… is needed armor. Joy in one’s heart and some laughter on one’s lips is a sign that the person down deep has a pretty good grasp of life.” – Hugh Sidey
10.Fi tu ! Traim intr-o societate care incearca sa ne sculpteze dupa niste mulaje, insa trebuie sa iti pui intrebarea, daca chair iti doresti sa fii doar un alt om din multime. In fiecare zi incearca sa fi tu insuti, cu bune sau rele, nu conteaza, important este ca nu te ascunzi in spatele unei masti de "persoana perfecta". Cei care au avut realizari in viata sunt persoane care au inteles ca nu trebuie sa poarte o masca. Toti sunt unici , ceea ce ne diferentiaza de ceilalti este modul in care noi privim si intrepretam actiunile din jurul nostru. Nu urmati "modelele" societatii, tu esti cel mai bun model al tau, pentru ca te poti constru exact asa cum iti doresti !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top