Garage Art Sale @ ArtHouse Central, Moldova Mall, et 6
Un concept de Dan Raul Pintea

"De curand, am fost invitat sa fac o retrospectiva a lucrarilor mele la Galeria Avenue Road, din Dublin, Irlanda. Totusi, in urma faptului ca aceasta este un spatiu non-profit, mi s-a cerut asistenta financiara in vederea transportarii lucrarilor, precum si acoperirea cheltuielilor de cazare si hrana.
In acest moment, arta parca-i un lux pe care nu mi-l permit. Cand se practica preturi de arta umflate, e greu ca un artist sa reuseasca. Intr-o tara in care politicienii critica " Pozitia copilului", pozitia artistilor e sub orice critica. Nici macar nu exista in Nomenclatorul Calificarilor. Nimeni nu le da bani. Sunt copiii nimanui. Parintii ii preseaza sa-si ia o slujba si galeristii aleg mai bine sa umfle preturile decat sa investeasca in ei. Si, in cele din urma sunt nevoiti sa presteze servicii ca sa-si castige existenta, transformand arta intr-un hobby. Cu toate acestea, sa fii artist insemana sa traiesti din arta, nu dintr-un job.
Acestea fiind spuse, in aceasta expozitie de tip garage sale dar tinuta intr-un mall am dat lucrarilor de arta preturi de bun simt astfel încât oricine sa-si poata permite accesul si contributia la continuitatea lor. Pe langa acestea am, de asemenea, speranta de a implica publicul in procesul artistic susceptibil de materializare prin livrarea unor copii semnate ale originalelor la pret mai mic. Practic aceasta permite oamenilor sa acceseze gandurile si viata artistului, creandu-se astfel o legatura reciproca bazata pe platforma gradual consturita de accesibilitate, perceptie, si apoi cel mai important - Schimbare" - spune Dan Raul Pintea.

Deschiderea : 26 oct, 17:00
Afterparty : 26 oct, 22:00

+

Dan Raul Pintea ( n 1981 ) locuieste si lucreaza in Sibiu.
In 2004 a absolvit Facultatea de Arte Plastice, departamentul de Grafica al Universitatii de Arte si Design, Cluj Napoca, unde si-a sustinut si masteratul in 2006. A lucrat un an in cadrul Universitatii ca si tehnician serigraf dar vazand ca nu-si poate dezvolta propriile proiecte s-a intors in Sibiu, pentru a-si putea prioritiza gandurile.
Devenind constient de puterea lor a devenit interesat sa le exprime prin mijloace vizuale cat mai directe si eficiente. Per ansamblu abordarile sale artistice sunt mai degraba atipice dar in acelasi timp reflecta situatia inocularii in cultura si societate.
Incepand cu 2007 a expus in galerii precum Ivan Gallery (RO), Galeria 26 (RO), Anca Poterasu Gallery (RO), Victoria Art Centre (RO), Sala Dalles (RO), Pavilion (RO) Trypthycon (GER), Visual Kontakt (GER), Program Gallery (POL).
In 2011 a expus la targul de arta Preview din Berlin alaturi de Anca Poterasu Gallery.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top