Diesel se naște în Iulie 2012, la inițiativa lui Sorin Dănescu, care cu această ocazie se reinventează în postura de solist vocal la scurt timp dupa părăsirea formației Vița de Vie, atrăgând alături de el un grup de muzicieni cu experiență -Geani Matei (tobe- ex Talisman), Hunor Orth (chitară- Cortez Band) și Bogdan Diaconeasa (bass- ex duteVINO, BassBattle).
Debutul oficial al trupei are loc la sfârșitul lunii Octombrie 2012, în Silver Church. La scurt timp de la debut, formația înregistrează piesele pentru primul album, concomitent cu o sesiune susținută de filmări, pentru realizarea a 7 videoclipuri. O parte dintre piese este trimisă în Germania pentru mixaj, iar Diesel se dedică concertelor pentru atât de necesara experiență de scenă.
În Mai 2013 formația pleacă în primul turneu, a doua parte a acestuia se desfășoară începând cu 17 Octombrie în toată țara. În paralel, se lucrează la finisarea primului album, lansarea oficială a primului single, "Absolvent", fiind preconizată pentru sfârșitul lunii Octombrie. Spectacolul pe care cei prezenți vor avea ocazia să-l vadă în data de 25 octombrie este unul inedit si antrenant, pigmentat cu surprize.

"Nu urmam drumuri, ci căutăm în permanență noi drumuri. Acum, când avem atâtea drumuri deschise, suntem dornici să ne ducem muzica în fața unui public cât mai numeros"- Diesel.

Diesel – Sorin Dănescu –voce
Alex Lambrino – bass
Ionuț Adrian Ciolan – chitară
Geani Matei- tobe

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top