Cum poti folosi Facebook-ul in promovare ?

Plecam de la premisa ca  o firma X cu articole sportive vrea sa isi imbunatateasca imaginea printre tineri ?

Ne punem un set de intrebari care sa ne ajute sa determinam cea mai buna metoda pentru atragerea tinerilor catre magazinul x:
1. Ce adora tinerii ? Distractia, noutatile, schimbarile, insa in 90% din cazuri cand intrebi pe cineva intre 18 si  24 de ani "Ce faci in timpul liber?" mai mult ca sigur apare raspunsul : "sa petrec timp cu prietenii "
De aici intervine gandirea neortodoxa:
2. Cum ne folosim de prietenii unui individ in avantajul nostru ?
3. Cum ii gasim pe tinerii populari ? (pentru ca trebuie sa recunoastem ca fiecare grup are macar 1 persoana care mereu se face remarcata)

Raspunsul este relativ simplu. Tinerii adora sa arate ca stiu sa se distreze, iar cand intervin si prietenii in ecuatia asta au un motiv in plus sa se dedice.

Din gandirea asta firma X poate organiza un concurs de genul: "Demonstreaza ca stii sa te distrezi !"
Unde tu pui o poza cu prietenii tai in timp ce erai la o petrecere  si poza ta trebuie sa stranga cat mai multe like-uri castigatorii primesc premii etc.
 Din momentul in care  firma X  a publicat concursul aceasta trebuie sa schimbe persepctiva. Concursul se desfasoara pe Facebook, si se foloseste nu doar de un individ , ci de un grup, ceea ce inseamna ca fiecare vine cu alti prieteni care sa voteze poza. Aici intervine folosirea corecta a facebook-ului : in proportie de 60-70% cei care intra pe concurs intra si pe pagina, pe timpul desfasurarii concursului firma X  trebuie sa posteze imagini, editoriale, filmulete in care sa apara imaginea lor prezentata impecabil, povesti de succes ale unor sportivi, povesti motivationale practic orice lucru care "rapeste priviri" sau constituie un interes pentru tineri. Astfel firma X va folosi cei 60-70% de public nou de pe pagina in favoarea lor, pentru ca mai mult ca sigur multi se vor abona la pagina si vor distribui materialele sportive X.

Daca vrei sa ne dai sfaturi sau vrei sa vorbim te asteptam si pe facebook la pagina : http://www.facebook.com/TheBuzzIasi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top