Atelier Trilu-lilu
locatia: Carturesti-Iulius Mall
cand? miercuri, ora 17.00
 
Cum ar fi sa hoinarim pe note muzicale, sa ne jucam cu ritmul si cu rima, sa coloram pana la DO si sa urcam pana la SI ....poate fi o fantezie sau o traire in cadrul Atelierului de educatie prin muzica.
Cursurile de educatie muzicala se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 2 ani si 10 ani si au in vedere dezvoltarea muzicala a acestora prin joc, comunicare si activitati de grup.
Fiecare grupa este formata din maxim 12 copii, astfel incat acestia sa poata invata impreuna sunete, jocuri muzicale si cantece pe care sa si le aminteasca si sa ii ajute in dezvoltarea muzicala ulterioara.
Cursurile de educatie muzicala pentru grupa de varsta 2–4 ani se axeaza in principal pe introducerea celor mici in lumea sunetelor, a ritmului si a deprinderii cu acestea intr-o maniera atragatoare si adaptata varstei lor. Copiii participa la primele cursuri alaturi de parinti, care sa le asigure confortul psihic necesar bunei desfasurari a lectiilor.
Lectiile de educatie muzicala pentru grupa de vrasta 4-10 ani vor avea in vedere dezvoltarea abilitatilor muzicale si deprinderea acestora cu instrumentele muzicale, prin invatarea unor piese.
Vor fi doua grupe 4-7ani si 7-10ani. Fiecare lectie va fi structurata in functie de varsta participantilor, dificultatea lor crescand de la o grupa la alta. Numarul minim de participanti intr-o grupa este de 7 copii.
Obiective urmarite:
  • Dezvoltarea sensibilităţii artistice şi emoţionale, prin abordarea unui repertoriu variat de cântece.
  • Invăţăm să descoperim şi să transmitem stări emoţionale (bucurie, tristeţea, uimirea),
  • Dezvoltarea auzului muzical, a capacităţii de a cânta corect linia melodică a unui cântec se realizează foarte uşor prin intermediul cântatului în cor. Foarte mulţi părinţi spun: „Copilul meu este afon!” Greşit! Auzul muzical se educă, se învaţă aşa cum învăţăm să vorbim.
  • Formare sau dezvoltarea simţului ritmic, lucru care este de mare folos în formarea vorbirii corecte, alături de educarea respiraţiei şi a dozării corecte a aerului  pe fraza muzicală, astfel încât să evite inspirarea în mijlocul cuvântului.
Pentru atingerea obiectivelor de mai sus vom folosi şi instrumente de percuţie pentru copii. A învăţa să cânte la un instrument la această vârstăînseamnă mai întâi antrenarea concentrării, a voinţei, a memoriei, dar mai ales a atenţiei distributive
atelierul este sustinut de Prof. muzica Damoc Marta.
Cum ne organizam:
  • Atelierul va incepe pe 23 ianuarie, ora 17.00 la libraria Carturesti Iulius Mall, cu o lectie demonstrativa GRATUITA
  • Fiecare sedinta va avea mai apoi o durata  de 1h si va fi organizat in fiecare vineri la Carturesti Iulius Mall.
  • In functie de rata de raspuns la acest atelier ne vom organiza pe grupe. Va rog sa precizati varsta copilului atunci cand il inscrieti la atelier.
  • Participarea: 15 ron/sedinta sau 45ron/ 4sedinte. Recomand participarea la toate cele 4 sedinte pentru a observa evolutia copilului.
  • Ne anuntam participarea la 0740574524 sau ateliere.copii@gmail.com, precizand numele si varsta copilului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top