“Excuses are the tools with which persons with no purpose in view build for themselves great monuments of nothing.” ~Steven Grayhm

Suntem capabili sa obtinem tot ce ne dorim ! Insa sunt lucruri care ne taie din elan, care ne impiedica sa ajungem "acolo". Scuzele, sunt niste motive inventate care mascheaza esecul si incearca sa ne convinga ca nu putem mai mult. Le acceptam pentru ca nimanui  nu-i place sa recunoasca ca a gresit. Care sunt cele mai des intalnite scuze care te impiedica sa ai succes?


1. E prea dificil.  Greutatile sunt doar niste formalitati care te impiedica sa devii o persoana de succes. La doar 19 ani Helen Keller a devenit surda si oarba, multi ar considera ca viata s-a sfarsit si ca nu te poti face remarcat, iata insa ca Helen a fost prima persoana care a castigat Bachelor of Arts Degree, in ciuda "greutatilor" pe care le-a avut.
“Be of good cheer. Do not think of today’s failures, but of the success that may come tomorrow. You have set yourselves a difficult task, but you will succeed if you persevere; and you will find a joy in overcoming obstacles. Remember, no effort that we make to attain something beautiful is ever lost.” ― Helen Keller

2. Sunt prea tanar/batran pentru asta. Multi renunta la visurile din copilarie odata cu inaintarea in varsta, pentru ca au sentimentul ca este prea tarziu. Varsta este doar o cifra; nu exista o varsta pentru pasiune.


Peter Roget, un teolog britanic, lexicograf și inventator , a publicat in Tezaurul lui Roger o lista impresionanta  de cuvinte și expresii in engleză, la vârsta de 73 de ani.
Pe de altă parte, Mozart avea  doar 5  ani cand a inceput sa compuna note muzicale. Anne Frank, victima a holocaustului  avea doar  12 ani , atunci când a scris  un jurnal impresionant despre oameni si compasiune, in ciuda cruzimii înspăimântătoare a lui Hitler. Magnus Carlsen a devenit mare maestru de sah de la o frageda varsta de 13 ani.

3. Nimeni nu ma ia in serios/Am fost respins. Cand Thomas Edison a prezentat becul, toti au ras spunand ca este un lucru nefolositor. Multi renunta din orgoliu folosind scuza "am fost respins", insa trebuie sa te intrebi:esti gata sa lasi pe ceilalti sa decida pentru viitorul tau?

4.Nu am cunostintele necesare. Succesul nu are nici o legatura cu educatie ! Unii din cei mai mari inventatori nu au avut parte de o educatie inalta: Thomas Edison a fost educat acasă, Albert Einstein a părăsit școala , când avea 15 ani, Walt Disney a renunțat la liceu, fondatorul Digg.com de Kevin Rose a renuntat la colegiu, și Bill Gates, Mark Zuckerberg si Steve Jobs au abandonat de asemenea facultatea. Ei toți au evoluat  prin eșecuri și experimente.

5.Nu stiu cum. Nu trebuie sa stii cum trebuie facut un lucru, nimeni nu se naste invatat. Daca ai o idee cea mai sanatoasa intrebare este "Cum?", plecand de aici vei vedea ca fiecare lucru invatat te va ajuta sa ajungi mai aproape de telul tau !

6.Nu am timp. Am folosit aceasta scuza timp indelungat, pana cand cineva a demontat-o in mai putin de o saptamana. Are scoala, face pregatire(in fiecare zi), invata sa cante la pian si are timp si de mine. "Este timp pentru tot ceea ce ti-ai propus", tu decizi daca trebuie sa fii lenes sau daca trebuie sa muncesti, dar  satisfactia unei munci duse la capat nu se compara cu nimic.

7.El este responsabil pentru esecul meu. Nici nu e nevoie sa dezvoltam acest motiv, pentru ca este unul imatur si lipsit de sens. Nu poti da vina pe altcineva pentru propriile tale actiuni si realizari. Viata ta este o succesiune de alegeri, prin urmare tu esti unicul responsabil pentru tot ce ti s-a intamplat !

8.E foarte riscant. Daca astepti ca fiecare lucru sa fie perfect, nu te vei apuca nici o data de nimic. Sa invingi frica de esec este o realizare uriasa in viata ta. Mereu vor fi riscuri insa trebuie sa ai incredere in tine si sa te cunosti exceptional de bine pentru a reusi tot ce ti-ai propus. 
“It seems to be a law of nature, inflexible and inexorable, that those who will not risk cannot win.” ~John Paul Jones

9.Daca/sau/poate.Chair inainte sa incepem un proiect ne punem niste intrebari care ne pot opri imediat din a face ceva. Imediat poti gasi scuze pentru a ramane monoton sau pentru a nu-ti pune ideile in practica.

 “The best day of your life is the one on which you decide your life is your own. No apologies or excuses…The gift is yours—it is an amazing journey—and you alone are responsible for the quality of it.” ~Bob Moawad


10. Ideea nu este perfecta, prin urmare nu poate da roade. Fiecare idee este abstracta si neslefuita la inceput insa pe masura ce aduni informatii, o poti modela astfel incat sa te serveasca in cel mai bun mod posibil. Lui Charles Darwin i-au trebuit 20 de ani pentru a pune pe hartie faimoasa sa teorie despre selectia naturala.
Stop making excuses today to find a way to reach your destination anyway and anyhow. Several excuses are always less convincing than one. ~Aldous Huxley.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top