Pentru a putea crea propriul tau trend si a te distra in timp ce faci asta, trebuie sa iti definesti propriile gusturi. Odata ce stii cine esti "tu" cu adevarat, poti incepe sa faci o colectie de haine care sa te defineasca si pe care sa le poti combina in functie de anotimp, vreme, stare sau ocazie, o colectie care sa exprime personalitatea ta. Pentru a va ajuta, am gandit 5 sfaturi care va vor fi de folos in dezvoltarea stilului personal:

1. Determina culorile tale.
Am auzit de nenumarate ori intrebarea "care este culoarea ta preferata?",aceasta intrebarea poate sa va foloseasca enorm in alegerea tinutei voastre, pentru ca o tinuta care va da incredere poate sa va faca ziua mult mai usoara.
Pentru a putea alege paleta de culori care va ajuta cel mai bine trebuie sa luati in considerare: culoarea parului, a pielii si a ochilor, precum si culorile care te fac sa te simti bine sau  care te fac sa arati bine. De asemenea chiar daca pare prostesc, pune-ti urmatoarea intrebare: "Care este sezonul meu preferat ?", o data ce ai raspuns la asta poti folosi culorile ce insotesc acel sezon in avantajul tau, iar pe langa asta vei avea o gama destul de larga de culori care se apropie de "gustul" tau si pe care le poti folosi in diverse combinatii.

2.Defineste-ti  "semnatura".
Cu totii avem slabiciuni, mai ales cand vine vorba de moda, insa putem folosi asta in avantajul nostru, indiferent ca iti plac foarte mult, pantalonii stramti, camasile de blugi, cerceii sau colierele, incearca sa faci din aceasta slabiciune o "semnatura" personala, astfel cand oamenii vor vedea un obiect vestimentar care seamna cu al tau isi vor aminti instantaneu de tine si de stilul tau.
De exemplu, eu am o slabiciune pentru camasi, pantalonii "pana" si micile obiecte ce tin de detalii, poate multi nu isi vor aminti de stilul meu cand vor vedea o camasa insa isi vor aminti de mine cand vor vedea o brosa care este pusa la vedere sau un set de bratari. Indiferent de ce ar fi transforma slabiciunea intr-o semnatura.

3. Accepta forma corpului tau
E o problema intalnita oriunde, mereu vrem sa schimbam cate ceva la noi, chiar daca stim ca este o prostie sa facem asta. Insa in loc sa iti schimbi corpul pentru a pune in valoare hainele, incearca sa schimbi hainele pentru a pune in valoare corpul. Cand spui moda, spui corp, nu te referi la haine, hainele sunt facute pentru a te pune pe tine in evidenta si multa lume crede ca "esti la moda" daca ai ultimele haine, insa gresesc enorm, te poti imbraca exact asa cum iti doresti (cat timp respecti niste reguli de cromatica si estetica), insa nu trebuie sa uiti ca trebuie sa te imbraci astfel incat TU sa iesi in evidenta.  Daca vreodata o sa doriti sa dezvoltati subiectul, cititi "The Science of Sexy" de Bradley Bayou.

4. Creaza un folder de inspiratie.
Chiar daca pare o prostie, incercati sa adunati pozele in care simtiti dumneavoastra ca aratati bine, analizati-le si evaluati-va tinuta. Acest folder este un mod fantastic  prin care va puteti documenta look-ul asa cum a evoluat el.
De asemenea o alta idee mult mai amuzanta este de a cauta poze care va pot ajuta in determinarea stilului, fie ca incepeti o cautare pe google, sau pe un site de profil, orice poza care va sare in ochi si care vi se pare "super" trebuie salvata.
Nu e o munca grea, necesita 20 de minute in fiecare zi , insa cu timpul pozele se vor inmulti si veti putea determina exact ce trebuie sa fie imbunatatit la stilul tau.

5.Ceva vechi, ceva nou si ceva imprumutat
Pentru a duce garderoba ta la un alt nivel trebuie sa amesteci tot ceea ce ai cu obiecte vintage sau obiecte vestimentare transmise din generati in generatii, sa adaugi niste piese din ultimele tendinte si sa  termini adaugand obiecte imprumutate. Tine minte mereu trebuie sa gasesti un echilibru pentru ca look-ul tau sa fie unic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top